Програм за хормонален баланс

Природен процес преку кој вашето тело ќе се доведе во балансирана состојба, внесувајки тоа што му е потребно онолку колку што му е потребно без дополнителни суплементи.

Во здраво тело и здрав дух, природната храна е предуслов за здрав и балансиран организам. За да го доведеме нашето тело во хормонален баланс потребно е да се свртиме кон себе си, да бидеме спремни за предизвикот и да се научиме да живееме свесно, со здрава мисла, правилна исхрана и умерена физичка активност. Потребно е да внимаваме на сонот и да си легнуваме на време, да имаме редовна умерена физичка активност како и активности кои не релаксираат со што истовремено ќе се балансираат сите хормони секојдневно.

Здравата и разновидна  исхрана е предуслов за хормонален баланс, со што клетките функционираат правилно и оптимално. Многу важно е да се исклучат одредени категории, како високо процесуирана и брза храна, прости шеќери, густи и газирани сокови, пецива од бело брашно, трансмасти итн.

Вклучен план и мени за здрав начин на исхрана

Категоризација на намирниците, на штетни и поволни согласно потребите и организмот

edukacija

Едукација во делот на количината на храната и интервалите на консумирање

Враќање на биоритамот во нормала

Консумирање на природна- сезонска храна

Останати програми

програм за слабеење

Програм за слабеење

Персонален план, едукација и совети во делот на правилните интервали за консумирање на храна- Што, Колку и Кога треба да се јаде?

weight gain

Програм за зголемување на телесна тежина

Консумирањето на брза храна не е здрав начин за зголемување на тежината, единствено со балансирана исхрана може да се постигне посакуваната цел.

Програм за детокс

Целосно прочистување на вашиот организам со правилна и балансирана исхрана по холистичка методологија, урамнотежен план и вклучено мени.


no-cholesterol

Програм за покачен холестерол

Регулирање на мастите, подобрување на работата на метаболизмот и организмот во целост, намалување на ризикот од други болести.